15
mart.
10

Eve

Cand am primit ultima “tema” de la Radu – fotografia de fat(z)a – i-am zis “Frate, da ceva, mai de consum, pt asta am o “story” de week-end prelungit, pentru ca maine plec din Bucuresti pana duminica. Daca vrei un caffe-concert pana atunci, da-mi ceva mai soft!”

De fapt, nu i-am zis ci i-am lasat pe mess un offline.

Asta a fost demult, mai ales pentru unii dintre noi, pentru ca timpul este o convenitie.

Cine s-a grabit sa creada ca acest site este cu femei golase si unul – Seba’ – care glumeste, baleste si povesteste despre ele, e tampit.

Locul asta este despre viata, despre femei si despre barbati. Despre cum se fac copiii si despre cum mor ei, batrani decrepiti, daca asa a hotarat Dumnezeu pentru ei, sau femei tinere surazatoare si barbati vlajgani.

M-am bucurat sa scriu aici, cu Radu, stiind ca nu va fi nimic facil, nimic superficial, nimic deplasat, nimic neadevarat. Si atunci, cum as putea scrie eu altceva decat adevarul, prea putin mistificat?

Ea e Maria si e iubita lui. El e Adam si e cantaret rock. Bate tara si tarile in lung si lat, in lungi si lati, cu formatia, cu band-ul, cu treaba lui. De obicei o cara dupa el. Sunt iubiti de 3 ani. Pasiunea s-a stins, a ramas prietenia, insctinctul si ceva ce s-ar numi “noul neam”., “noua familie”, socrii, cumnatii si cumnatele, nepotii si nepoatele, prietenii si pritenele ei, lui… si care-s mai de sange decat prietenia dar mai superflue decat genealogia personala.

Maria mergea, Maria era, Maria gandea, Maria vorbea, Maria sfatuia, Maria argumenta, Maria pupa, Maria injura, Maria plangea, Maria astepta … si le mai face si acum.

Adam, a iubit-o, o iubeste si o va iubi mereu pe Maria. O lasa in patul de hotel, iubita si suparata si pleca la concert. Isi inchidea telefonul, ca sa n-o injure de mama, isi inchidea telefonul  ca sa-l lase in pace. O lasa nefericita si goala in pat, frecand telefonul, dand mesaje stupide, frecand aparatul foto, amintindu-si chestii irepetabile si irelevante… O lasa, pentru ca stia ca va veni s-o impace! S-o pupe-n bot! S-o traga de ciufuri si ciucuri.

Ati trait asta, nu? Poate si azi dimineata … numai ca, Maria asteapta…

“Adam si Eva” – un text de Sebastian Ip

Reclame

0 Responses to “Eve”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


Arhive

Stat

counter for wordpress
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: